Bitcoin’s ‘Halving’ staat op het punt cryptocurrency-markten te schudden

Als je niet iemand bent die de ups en downs van bitcoin volgt, heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord van een groot evenement volgend jaar. Het wordt de “halvering” genoemd. Het zal de creatie van de cryptocurrency met 50 procent verminderen.

 

Een cryptocurrency is elke vorm van geld die online bestaat en zonder centrale bank werkt. Bitcoin is een van de vele van dergelijke valuta’s.

 

Geen enkele persoon of groep heeft de controle over dit halveringsproces. Het is een regel die meer dan 10 jaar geleden door de maker Satoshi Nakamoto in het computerprogramma van bitcoin werd geschreven. bitcoin kopen info is duidelijk.

 

Het evenement wordt verwacht in mei 2020. Het zou het aantal nieuwe bitcoins dat aan bitcoin miners wordt gegeven, met 50 procent verminderen. Deze miners creëren het wereldwijde aanbod van cryptocurrency door complexe wiskundige vragen op te lossen.

 

De halvering vertegenwoordigt een grote verandering in een markt met een waarde van ongeveer $ 120 miljard. Elk jaar wordt er een bitcoin gecreëerd ter waarde van meerdere miljarden dollars. huidige waarde bitcoin is hoog.

 

 

Bitcoin-marktspelers voorspellen scherpe prijsstijgingen en scherpe dalingen in de waarde van de cryptocurrency. Dergelijke bewegingen zijn gebeurd in eerdere halveringen, die ongeveer om de vier jaar plaatsvinden. Het punt van een halvering is om het aantal bitcoins laag te houden en de inflatie onder controle te houden.

 

Er zijn waarschijnlijk winnaars en verliezers. Dus degenen die bitcoin kopen en verkopen, proberen de toekomst van de cryptocurrency-markten te voorspellen.

 

“Dit is momenteel de grootste vraag voor het grootste deel van de branche”, zei Eyal Avramovich. Hij is chief executive van MineBest, een in Polen gevestigd bedrijf dat bitcoin mineert.

 

De daling van de productie van bitcoin is een reden waarom de digitale valuta niet is geaccepteerd door gevestigde financiële markten en organisaties. De toekomstige waarde ervan wordt bepaald door technologie en niet, zeggen sommigen, door de regels van de economie.

 

De regels van de economie zeggen dat als het aanbod wordt verminderd en de vraag gelijk blijft, de prijzen stijgen. Het persbureau Reuters sprak met zeven cryptocurrency-handelaren die zeiden dat de halvering zal leiden tot grotere prijsvolatiliteit. Ze voegden eraan toe dat, aangezien het aanbod wordt verminderd, de prijs langzaam kan stijgen of dalen voordat de korting wordt gemaakt.

 

Geld verdienen met prijsschommelingen

Bitcoin-mijnwerkers gebruiken moderne, hightech computers om te concurreren met andere computers in de cryptocurrency-wereld. Ze werken eraan om nieuwe “blokken” toe te voegen aan het blockchain-grootboek dat de cryptocurrency ondersteunt.

 

Blockchain is de naam van het systeem dat het maken, kopen of verkopen van cryptocurrency registreert. Het systeem berust met veel computers die zijn verbonden in een peer-to-peer-netwerk. Er wordt aangenomen dat het netwerk cryptocurrencies beschermt tegen aanvallen en andere financiële misdrijven.

 

Bitcoin-miners ontvangen een bepaald aantal bitcoin, momenteel 12,5. De volgende halvering vindt plaats in mei, dan zakt het aantal naar 6,25.

 

De twee vorige halveringen vonden plaats in november 2012 en juli 2016. In de daaropvolgende periodes van een jaar steeg de waarde van bitcoin bijna 80 keer in 2012 en vier keer in 2016.

 

Het is niet duidelijk hoeveel van deze prijsstijgingen het gevolg zijn van de halvering. Er kunnen andere invloeden zijn geweest.

 

Jeff Dorman werkt bij Arca, een Amerikaanse investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in cryptocurrency. Hij zegt dat bitcoin-markten eruit zien alsof ze zullen stijgen en dalen tijdens en na het halveringsevenement.

 

Een dergelijke volatiliteit op bitcoin-markten is meestal goed voor handelaren die in de hightech cryptocurrency-industrie werken, omdat ze kunnen profiteren van een kleine prijsverandering.

 

“Voor ons zal het evenement positief zijn omdat het activiteit op de markt zal veroorzaken”, zei Ha Duong. Hij is een cryptocurrency-investeerder in Berlijn die voor een groot handelsbedrijf werkt.

 

Mijnwerkers hebben echter grote hoeveelheden bitcoin. Ze willen geen vluchtigheid. Ze willen een nivellering van prijzen, waardoor ze kunnen investeren in de nieuwste computertechnologie om meer bitcoin te verdienen.