Ethereum kan het banksysteem op zijn kop zetten

 

Van buitenaf is er maar één cryptocurrency die het vermeld waard is, Bitcoin. De koningsmunt die meer dan 62 procent van de marktkapitalisatie van de hele muntenmarkt in handen heeft, zal enige klappen krijgen en volgens zijn waardoor de munt die de beste kans maakt om de koning te onttronen Ethereum.

 

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency op de markt, heeft een marktkapitalisatie van $ 26,7 miljard, een zesde van het belang van Bitcoin, maar wint aan kracht. Gevormd als een gedecentraliseerd internet naar de gedecentraliseerde valuta van Bitcoin, Ether, is de crypto van het Ethereum-netwerk het in 2020 beter gegaan. Een recent kwartaalrapport van CoinGecko wees erop dat Ethereum in het tweede kwartaal van 2020 zijn marktdominantie met 1,6 procent verhoogd, terwijl Bitcoin slechts een winst van 0,3 procent heeft, en ETH zag de hoogste prijsstijging per kwartaal onder de topmunten.

 

Afgezien van prijsprestaties, terwijl Bitcoin de valuta voor de wereld zou kunnen zijn, ter vervanging van fiat-geld zoals we het kennen, zou Ethereum hetzelfde kunnen doen met het banksysteem. Volgens het recente maandelijkse beleggersrapport van Bitwise Asset Management, een investeringsmaatschappij voor cryptocurrency, heeft Ethereum veel meer dan alleen betaling, zijn netwerken zijn van ‘programmeerbaarheid’ en zouden ‘een van de meest opwindende applicaties van blockchain-technologie’ kunnen zijn. Het rapport luidde:

 

“De kernwaardepropositie van Ethereum vandaag is de vraag om te stellen: wat als we de mogelijkheid van” programmeerbare transacties “zouden kunnen toepassen om vrijwel elk type dienst dat door de financiële sector wordt aangeboden opnieuw te bekijken”

 

Een van de “opwindende applicaties” van Ethereum’s ethos is, volgens Bitwise, gedecentraliseerde financiën [DeFi]. Twee specifieke “use cases” van miljarden dollars “van DEFI zijn – stablecoins en de gedecentraliseerde kredietmarkt. Hoewel deze facetten in 2020 succes hebben gehad en bijdraagt ​​aan de prijs van Ether, suggereert het rapport dat dit veel verder kan gaan dan Ethereum en zelfs verder dan cryptocurrency zelf. bitcoin futures zijn noodzakelijk.

 

Hoewel de voordelen van gedecentraliseerde financiering erkend, en inderdaad met Ethereum van Bitcoin zijn, is er ook een zeker risico. Het rapport benadrukte de “beperkte staat van dienst” en “moeilijkheidsgraad” van de twee, en de informatieasymmetrie van deze technische producten in de grotere financiële wereld.

 

Ondanks deze kloof beweert Bitwise dat ‘blootstelling’ aan deze activaklasse een ‘kans’ is, redenerend dat ‘een goede investering niet gaat om het ontdekken dat er geen risico is, maar om risico’s die een evenredig rendementspotentieel hebben’. Hoewel nog in opkomst, in de wereld van cryptocurrency en in de wereld van wereldwijde financiën, is Ethereum de basis van alles wat komen gaat.

 

“Als Ethereum de basislaag wordt voor een nieuw en alternatief systeem voor financiële dienstverlening, is de winst enorm.” staken van crypto heeft verandering gebracht.

 

In plaats van een rustige, evolutionaire benadering van het technologische tijdperk met alledaagse ‘applicaties’ en ‘backoffice-machines’, is een revolutionair model van ‘het model op zijn kop’ nodig. Een beschadigd systeem zou een tussenpersoon missen, verminderdede vergoedingen en een hoge transparantie. Als Ethereum, in plaats van dat er een dergelijke ‘ontwrichtende verandering’ plaatsvindt, voorop loopt.