Hoe u uw American Express-kaart kunt upgraden of downgraden

Bij Bankrate streven we ernaar u te helpen slimmere financiële beslissingen te nemen. Hoewel we ons aan strikte redactionele integriteit houden, kan dit bericht verwijzingen bevatten naar producten van onze partners. Hier is een uitleg voor hoe we geld verdienen.

 

De inhoud op deze pagina is correct op de datum van publicatie; Het is echter mogelijk dat sommige van de genoemde aanbiedingen zijn verlopen.


 

Consumenten die van creditcard willen wisselen, hebben verschillende mogelijkheden. Ze kunnen altijd zoeken en een nieuwe kaart aanvragen, maar degenen die al een bestaande kaart hebben, kunnen ook proberen te upgraden of te downgraden naar een ander product van dezelfde uitgever.

 

Het upgraden van een creditcard is zinvol wanneer een kaartuitgever een andere kaartoptie aanbiedt met betere voordelen of beloningen die passen bij uw uitgaven. Wanneer u upgradet in plaats van de creditcard aan te vragen, kunt u profiteren van het verplaatsen van uw open kredietlijn naar de nieuwe kaart in plaats van een aparte rekening te openen.

 

Het downgraden van een kaart is een veelgebruikt alternatief voor consumenten die willen stoppen met het betalen van een jaarlijkse vergoeding of zich op verschillende beloningscategorieën moeten richten. Net als bij upgraden, kunt u met het downgraden van uw kaart uw kredietlijn naar een nieuwe kaart verplaatsen zonder een nieuw account te openen.

 

Kan ik mijn creditcard van American Express upgraden of downgraden?

Van tijd tot tijd is het bekend dat American Express direct mail naar hun huidige klanten stuurt met de mogelijkheid om te upgraden naar een nieuw kaartproduct. Naast het ontvangen van een formele uitnodiging, heeft American Express een aantal vaste regels die het voor u moeilijk kunnen maken om uw kaart bij hen te upgraden of te downgraden. amex creditcard online aanvragen.

 

Geschiktheid voor upgraden of downgraden voor American Express

Om te beginnen kunt u alleen een American Express-creditcard upgraden of downgraden die hetzelfde type beloningen verdient. Dit is logisch, aangezien u met veel Amex-kaarten geld kunt terugkrijgen, maar met veel andere kunt u punten verdienen in het American Express Membership Rewards-programma. vergelijk creditcards online op 123creditcardvergelijk.nl

 

Een ander voorbeeld waarbij het wisselen van kaart problematisch zou zijn, zijn de co-branded kaartopties van American Express. Het zou ingewikkeld worden als u bijvoorbeeld een Hilton Honors-creditcard zou willen upgraden of downgraden naar een Delta-creditcard. Het verplaatsen van kaarten met verschillende soorten beloningen zou het proces nogal rommelig maken, dus American Express staat dit niet toe.

 

U kunt ook geen creditcard omzetten in een American Express-laadpas, of omgekeerd. Betaalkaarten zijn een type kaart waarbij u uw saldo elke maand volledig moet betalen, terwijl u met creditcards een saldo van maand tot maand kunt dragen.

 

Ten slotte moet uw American Express-account een goede reputatie hebben als u hoopt te upgraden of downgraden. Dit betekent dat u uw betalingen op tijd heeft uitgevoerd en verantwoord gebruik heeft gemaakt van het krediet, wat vanzelfsprekend is.

 

Heeft upgraden of downgraden invloed op uw credit score?

Een belangrijke reden waarom consumenten ervoor kiezen om hun kaart te upgraden of te downgraden, is het feit dat deze actie geen invloed heeft op uw kredietwaardigheid. We weten allemaal dat “nieuw krediet” 10% van uw FICO-score uitmaakt, en dat nieuwe harde onderzoeken u worden aangerekend. Aangezien u al toegang heeft tot de onderliggende kredietlimiet die u hoopt over te boeken naar een nieuwe kaart, hoeft de kaartuitgever geen nieuwe harde vraag te stellen over uw kredietrapport.

 

Veel consumenten downgraden een creditcard naar een optie zonder jaarlijkse kosten in plaats van hun kaart helemaal te annuleren om hun kredietscore te beschermen. Wanneer het annuleren van een creditcard het bedrag van uw openstaande krediet kan verminderen, waardoor uw kredietgebruik toeneemt, heeft het upgraden of downgraden van uw kaart dit grote nadeel niet. Aangezien de bedragen die u verschuldigd bent met betrekking tot uw kredietlimieten 30% van uw FICO-score uitmaken, is deze factor zelfs nog belangrijker.

 

Moet u uw American Express-creditcard upgraden?

Het upgraden van een creditcard kan logisch zijn, maar u zou iets kunnen opgeven als u een upgrade van kaarten uitvoert in plaats van de nieuwe kaart die u afzonderlijk wilt aanvragen. De voor- en nadelen van upgraden hangen natuurlijk sterk af van de kaart die je hebt en de kaart die je wilt.

 

Upgraden van de American Express® Gold Card naar The Platinum Card® van American Express

Hier is een voorbeeld van een populaire upgrade tussen Amex-kaarten en de mogelijke voor- en nadelen. Stel dat u de American Express® Gold Card heeft en echt de Platinum Card® van American Express wilt. Wat heb je te verliezen en wat heb je te winnen?

 

Voordelen van upgraden

U kunt toegang krijgen tot de superieure voordelen van de The Platinum Card® van American Express, zoals maximaal $ 200 aan uber-tegoeden, brede toegang tot luchthavenlounges over de hele wereld en het tegoed van maximaal $ 200 aan luchtvaartkosten.

U kunt met uw kaart van verdienstructuur wisselen; waar u met de American Express® Gold Card elk jaar meer beloningen kunt verdienen bij Amerikaanse supermarkten en restaurants, The Platinum Card® van American Express schittert dankzij de 5x punten die u verdient op vluchten die zijn geboekt bij luchtvaartmaatschappijen of vluchten en prepaid hotels die zijn geboekt via AmexTravel.com

U kunt in aanmerking komen voor een tegoed voor Global Entry of TSA Precheck, wat de American Express® Gold Card niet biedt

Kwalificeer voor de Gold-status bij Hilton Honors en Marriott Bonvoy zodra u de Platinum Card® van American Express heeft

 

Nadelen van upgraden

Je zou de welkomstbonus op The Platinum Card® van American Express niet verdienen, wat een enorm nadeel is

U verliest dan het tegoed tot $ 120 dat de American Express® Gold Card biedt

U zou de jaarlijkse vergoeding van $ 550 op The Platinum Card® van American Express moeten betalen, zelfs zonder de waarde van een welkomstbonus

Moet u uw creditcard van American Express downgraden?

Het downgraden van een creditcard van American Express is een populaire optie als u een jaarlijkse vergoeding wilt vermijden, of wanneer u op zijn minst een lagere jaarlijkse vergoeding wilt betalen. Dit gebeurt meestal wanneer consumenten niet langer gebruik maken van de voordelen en voordelen die hun creditcardaanbiedingen van American Express aanbieden, of wanneer iemands financiële situatie zo verandert dat ze liever geen hoge jaarlijkse vergoeding meer betalen.