Verizon Stock heeft zojuist een upgrade naar een aankoop gedaan. Het is de eerste in een tijdje.

Hoewel het bedrijf kan bogen op een veerkrachtig bedrijf met zeer betrouwbare cashflows, heeft Verizon Communications de afgelopen jaren niet veel groei laten zien. Een analist heeft het aandeel donderdag geüpgraded, waarbij hij opmerkte dat de defensieve eigenschappen van het bedrijf gehandhaafd zullen blijven, en dat Verizon ook verschillende kansen heeft om zijn inkomsten de komende jaren te laten groeien. 5G, Tracfone en afnemende kosten tegenwind staan ​​allemaal achter zijn argument. Shell aandelen op de koop.

 

 

De jaaromzet van Verizon is de afgelopen vijf jaar tussen $ 126 miljard en $ 132 miljard uitgekomen, terwijl het nettoresultaat tussen $ 15 miljard en $ 20 miljard ligt. Aandelenterugkoop heeft ertoe bijgedragen dat de winst per aandeel van Verizon meer is gestegen, terwijl dividenden het aandeelhoudersrendement hebben aangewakkerd. Het aandeel Verizon (ticker: VZ) is het afgelopen half decennium met 26,7% gestegen en is inclusief dividenden ongeveer 58% teruggekeerd. De S&P 500 heeft in die tijd 81% geretourneerd en de Dow Jones Industrial Average 76%.

 

Dienovereenkomstig worden Verizon-aandelen met een korting op de markt verhandeld. De huidige waardering is ongeveer 12 keer de geschatte winst per aandeel voor 2021, tegenover een 21 keer veelvoud voor de S&P 500. Verizon-aandelen hebben een jaarlijks dividendrendement van 4,3%, veel hoger dan de index. Apple aandelen worden verkocht.

 

De draadloze industrie in de VS is een volwassen en zeer winstgevende onderneming. Het groeit niet veel sneller dan de bredere economie, maar het is ook niet waarschijnlijk dat het zal krimpen. Zelfs tijdens de recessie van Covid-19 hebben door de telefoon geobsedeerde Amerikanen hun talk- en dataplannen niet willen annuleren. Verizon, AT&T (T) en T-Mobile US (TMUS) zijn allemaal doorgegaan met het toevoegen van abonnees en het verhogen van hun draadloze inkomsten in 2020.

 

In een rapport op donderdag heeft Philip Cusick van J.P. Morgan de aandelen van Verizon geüpgraded naar Overweight – het equivalent van Buy – van Neutral eerder. Over het algemeen zijn Wall Street-analisten lauw over Verizon. Geen van hen beoordeelt het aandeel op Sell, maar slechts 37% van de analisten raadde aan om Verizon te kopen, inclusief Cusick. De overige analisten hebben een Hold of gelijkwaardige rating. Hun gemiddelde richtprijs is $ 62,33, ongeveer 7% boven de recente $ 58,40 van het aandeel.

 

Cusick verhoogde donderdag zijn richtprijs naar $ 65 per aandeel, volgens FactSet de op twee na hoogste van de 27 analisten die de aandelen van Verizon bestrijken.

 

Het aandeel Verizon steeg donderdag 2,8%, tegenover een stijging van 2,1% voor de S&P 500 en een stijging van 1,9% voor de Dow Jones Industrial Average.

 

“Verizon heeft geleid tot het versnellen van de groei van de serviceomzet in 4Q20 op basis van klanten die betere plannen koesteren, en we verwachten dat dit in 2021 verder zal toenemen”, schreef Cusick. “Met een dividendrendement van 4,3% op een uitbetalingsratio van 50-60%, zien we Verizon als zowel een zeer defensief aandeel op het huidige niveau als klaar om te groeien naarmate investeerders vertrouwen krijgen in de versnelling van het bedrijf.”

 

Toen Verizon eind oktober voor het laatst winst rapporteerde, leidde het management in het vierde kwartaal naar een groei van de omzet uit diensten met meer dan 2%. ASC606 is een nieuwe standaard voor het erkennen van inkomsten die de afgelopen kwartalen een negatieve invloed heeft gehad op de inkomsten van Verizon. Abonnees verplaatsen naar duurdere abonnementen is een belangrijk onderdeel van de strategie van het bedrijf om inkomsten te genereren met 5G, dat momenteel alleen beschikbaar is op bepaalde niveaus van Verizons onbeperkte data-abonnementen. En mensen reizen niet veel internationaal tijdens de Covid-19-pandemie, dus Verizon heeft zijn klanten geen kosten in rekening gebracht voor roaming.

 

Cusick verwacht dat Verizon een belangrijke bieder zal zijn in de komende C-Band draadloze spectrumveiling, maar merkt op dat dit geen grote nadelige invloed zal hebben op de inkomsten vanwege de ultralage rentetarieven. Hij merkt ook op dat de onlangs aangekondigde overname van Tracfone door Verizon zou moeten bijdragen aan de winst zodra deze in de tweede helft van volgend jaar wordt afgerond. En hij verwacht dat Verizon zal hervatten met het terugkopen van aandelen in 2022 of 2023, wanneer de inkomsten uit 5G Home en de verkoop van glasvezel zouden kunnen stijgen.

 

Over het algemeen modelleert Cusick de inkomsten van Verizon die het komende decennium met ongeveer 1% per jaar groeien, terwijl de winst per aandeel jaarlijks 3% bedraagt. Hij verwacht ook dat het dividend van Verizon tot 2030 met ongeveer 2% per jaar zal stijgen tot 2030. Cusick’s cashflowanalyse met korting levert zijn koersdoel van $ 65 op. Dat is ongeveer 11% hoger dan de recente niveaus van Verizon-aandelen.

 

Verizon-aandelen hebben ongeveer 0,3% verloren na dividenden in 2020, tegenover een rendement van ongeveer 8% voor de S&P 500 en een verlies van 0,6% voor de Dow Jones Industrial Average. De aandelen van rivaliserende AT&T zijn 24% gedaald na dividenden tot nu toe, terwijl de aandelen van T-Mobile US meer dan 49% waren gestegen.