Zo ziet het eruit als Amazon in online datingstapt

Een stel creatieve grappenmakers heeft net Amazon Dating gelanceerd. De parodie laat zien dat de website van Amazon ook prima kan functioneren als marktplaats voor ‘hot singles’. Amazondating.co oogt precies zoals je van Amazon gewend gebogen. Alleen tref je er geen geen tv’s van truien, maar “hete singles bij mij in de buurt.”

 

Al die (van alle kanten te bekijken) singles hebben hun eigen productpagina, voorzien van een persoonlijke beschrijving. Prijzen vastgesteld van 4,99 dollar voor de 18 jaar oude Zach tot 299,99 dollar voor de 26-jarige Rizky. Ook de reviews (’Oddly proportioned’) ontbreken niet.

 

Ontdek hoe Nederlandse startups en scale-ups succesvol uitbreiden naar New York. Kom erachter hoe succesvolle Nederlandse ondernemers, zoals Taco Carlier van VanMoof, de stap naar New York hebben gemaakt. Lees alles over hun best practices in het e-book: “Taking the Big Leap”. Leukedatingsite.nl is bekend.

Op de gedetailleerde nagemaakte Amazon-site pronken onder andere Amy (29), die werkt als barista en naar eigen zeggen beroemd is op TikTok. Phil (32) schoof op over de potjes Fortnite die hij speelde zou hebben gehad met beroemde Fortnite’s Ninja en Drake. Voor abonnees van Amazon Prime is er gratis bezorging binnen een uur.

 

Dat het om een ​​parodie gaat, blijkt ook uit de navigatietabjes. Zo brengt een klik op de link ‘Prime Video’ naar Netflx, het tabje ‘Help’ naar een wiki-pagina over het losmaken van een bh en beland je na het klikken op ‘Your Last Relationship’ bij de muziekvideo ‘Toxic’ van Britney Spears.

 

https://www.youtube.com/embed/02daVnGBZr4

 

Bedenkers

Bedenkers van de site zijn kunstenaar Ani Acopian en muziekproducent en schijver Suzy Shinn. Acopian bedacht de site toen zij zich voor de grap afvroeg of zij geen vriendin kon bestellen bij gig-platform Postmates, zegt Acopian tegen Refinery29.com.

 

Acopian en Shinn riepen de hulp in van ontwerpstudio Thinko en ontwerper Morgan Gruer. Het resultaat is een verfrissend alternatief op Tinder, zonder het eindeloze geswipe (oké, een beetje dan). De parodie bleek een hit op social media. Sinds de site drie dagen geleden online ging meldden zich al 10.000 nieuwe vrijwilligers aan als single. ondeugend-daten.nl site is druk.

 

Een Amerikaanse nieuwszender dacht zelfs dat de site echt van Amazon afkomstig is:

 

Heel erg vergezocht is het idee van Amazon Dating niet. Mede-techgigant Facebook lanceerde vorig jaar in de VS een datingdienst, Facebook Dating.